jennyvibeke.blogg.se

Safaria i Khao Lak

Publicerad 2014-11-15 07:30:34 i Allmänt, Livet, Resor,

Safarin började med att stå och vänta på en bil i stekande sol i 30 min. Men det gjorde inget, för då hann jag springa tillbaka till huset för att göra det jag tydligen tycker väldigt mycket om att göra här nere, kissa eller förlåt pudra näsan. TMI, jag vet. 

Sen var det kramkalas med egyptier, tyskar och andra svenskar ända bort till Phuket/fastlands bron. Den var, fin. Bro som bro kanske man kan tycka men den var rätt speciell eller något. Guiden berättade lite om någon kärlekshistoria och bron men förstod knappt hälften så det var ju lite tråkigt. 

Efter det fortsatte vi till det näst bästa med hela safarin, Sköldpaddorna! Åh vad söta dem var. Jag lyfte till och med upp en stor en! De var tydligen där för att bli uppfödda för att sedan bli utsläppta i havet. De gjorde så för att kineserna inte skulle äta upp dem. Så fanns det också några stora som hade blivit räddade, jag såg en med bara ett ben, stackars liten!

Sen fortsatte kramkalaset till ett vattenfall. Inte så mycket att hurra för, jag har sett bättre i Sverige men det var kul att simma runt i det utan att få brainfreeze, det var rätt så strömt ändå. Där fick vi vara i 20 minuter. Varje gång vi gick av bussen vid en station fick vi höra 20min, eller någon annan tid. Tror det längsta hon ropade var 30 min. Själva guiden var rätt störig. Lät hela tiden. Hon var typiskt en sån där tjej i skolan som alltid ska synsas och höras. Så diss på henne men chauffören var gullig, kunde inte ett ord engelska men då var han ju tyst iallafall. 

Sen satte vi oss i bilen blöta och med badkläder på och åkte till en å/fors, för där skulle vi åka bambuflotte! Det var grymt kul! Det absolut bästa på hela safarin. Det var en lång och härlig tur! Kunde inte ta kort under den turen men tog kort på kortet som vi köpte iallafall! Om ni åker till Thailand, åk bambuflotte!

När vi kom fram med bambuflotten så var det lunch, den ingick, riktigt gott faktiskt. 

Sen åkte vi till elefanterna för att åka elefantskjuts. Den förra jag åkte var mycket bättre och så tycker man så synd om de stackars elefanterna också. Samma sak när det gällde zoo't s vi var på efter det. Sitter några stackars björnar i en skitliten betånggrop med en brun vattenpöl, ville bara släppa ut alla djuren. 

Efter alla ledsna djur så åkte vi till Aptemplet och kollade på alla galna apor. Jag tyckte mest om de små söta apungarna som hängde på sin mamma, så söta! Jag matade inga, var lite sådär halvt rädd för dem. Efter aporna så var jag helt slut, så när vi satte oss i bilen för en 8e gången så ville jag bara åka hem, men nej vi skulle stanna på en värdelös fruktmarknad. Väldigt liten och jag ville sova, men vi köpte lite nötter som jag åt och fick jättemycket kli av och ont i magen, bra avslut! När vi åkte hem så fick iallafall gå av först så det var skönt!

Haha kanske låter som att jag klagar men berättar bara precis hur det var och saker bli ofta lite tokiga här i Thailand så det förväntar jag mig bara. Tycker det är rätt komiskt och skrattar bara åt det, lite av charmen med att vara här. Jag tyckte helt klart dagen var värd, om det så nu mestadels var pga sköldpaddorna och bambuflotten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny Vibeke

Jag är en 19-årig tjej ifrån Stockholmsområdet som bloggar och gör Youtube-videos om allt möjligt som intresserar mig, så som smink, mode, min vardag mm. Hoppas du att du kommer gilla och fastnar för det jag lägger upp! Hoppas vi ses igen, kram! Kontakt: Jenny.Vibeke.Bergkvist@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela